Webdesignerens hemmelige tips & tricks

Alt godt webdesign begynder med dette simple spørgsmål

Inden man går i gang med arbejdet, er der nogle grundlæggende overvejelser, der kan være gode at gøre sig, da de skal være med til at lægge fundamentet for resten af arbejdet med websitet. Og starter du rigtigt, kan du spare dig selv for man ge ærgrelser over at skulle gå tilbage og lave om.  Og spare tid og i sidste ende penge. Nok snak… Det vigtigste spørgsmål er:

 

Hvorfor vil du have et website?  

 

Dette er det vigtigste spørgsmål overhovedet. Hvad er formålet med sitet? Vil du informere? Sælge ydelser eller varer? Få folk til at tænke? Grine? Græde? Dit svar afgørende for den røde tråd, der ideelt set bør ligge til grund for ALLE beslutninger herefter – uanset om vi taler om designet, indholdet eller søgemaskineoptimeringen.

Derfor er dette det allerførste, du skal gøre dig klart. Du tænker måske at det er indlysende – men prøv at udfordre dig selv på dette punkt alligevel.

”Jeg skal have et website, fordi jeg har mit eget firma, og så skal man ha’ sådan et,” er ikke et godt svar. 

Vi tager den lige ned på jorden: 

Hvis dit mål er at blive kontaktet, skal dine kontaktoplysninger fremgå tydeligt og mange steder på sitet. Det er meget enkelt og lavpraktisk – men jeg ser fejlen ofte.

Hvem henvender du dig til? Er det private eller virksomheder? Unge eller ældre? Mænd eller kvinder? Eksperter eller nybegyndere. Hvad er kundens tekniske vidensniveau? 

Din kommunikation skal hverken tale “ned til” eller “hen over hovedet” på dine besøgende.

Så inden du går videre, så brug nogle minutter på at sætte nogle ord på, hvorfor du skal have/har et website og hvad du ønsker dine besøgende skal gøre. Du kan tage udgangspunkt i de her spørgsmål:

  • Hvorfor vil du have/har du et website? Hvad vil du opnå med det?

  • Hvad skal brugerne gøre på sitet?

  • Hvem er din målgruppe?


WordPress, Shopify, Dandomain... hvilket system skal du vælge?

… er et andet vigtigt spørgsmål! Her skal vi besluttes os ud fra det forudgående spørgsmål: Hvorfor skal vi have et website.

Hvis det er vigtigt med et meget unikt website med det lækreste design, som du er villig til at investere enten mange penge eller mange timer i, så er der vist ingen tvivl om at WordPress er det bedste bud. Det er klart det mest alsidige system på markedet, men det er altså også relativt kompliceret at arbejde i. Så pas på dine timer – det kan nemt blive en tidsrøver.

Vil du have en nem løsning du selv kan rette til uden den store hjælp udefra, så er NemmeHjemmesider (som jeg selv har været med til at udvikle) et godt bud. Af danske alternativer er der også Bricksite og kigger man udenlands er der fx Wix.

Skal du lave en webshop, anbefaler jeg gerne Dandomains system. Det er et uhyre driftsikkert system, der bare virker og det er relativt fleksibelt. Dertil kommer at det nok er den billigste løsning at starte op i. Det er også værd at nævne at de har en fantastisk support.

Et mere avanceret webshopsystem finder du hos Shopify, men husk at med flere muligheder kommer også mere kompleksitet. Har du evnerne, tiden og pengene er det det et fremragende system og vist nok verdens mest brugte. 

 

Vil du vide mere?

Det ovenstående var et uddrag af min gratis e-bog om webdesign, SEO og indhold. Bogen er skrevet på almindeligt hverdagsdansk og den gør det

Hent din gratis kopi af e-bogen lige her og bliv klædt godt på til at skabe dit eget website…